Overzicht belangrijkste corona maatregelen - update 1 juni

10-5 Nieuws

Vanaf woensdag 29 april hebben we gefaseerd de trainingen weer hervat. Uiteraard staat de veiligheid van alle leden en begeleiders voorop. Om dit mogelijk te maken hebben we vanuit de Gemeente Amsterdam, NOC/NSF en de KNHB een aantal beperkingen opgelegd gekregen waar we ons aan moeten houden.

Leden hebben de regels per email ontvangen. We herhalen de regels hieronder voor (ouders van) introducees die bij ons willen komen proeftrainen.

1,5 meter afstand
Kinderen tot en met de D-categorie (t/m 12 jaar) hoeven geen 1,5 meter tot elkaar te houden tijdens het sporten. Jongeren in de ABC-categorie (13 t/m 18 jaar) hoeven dit ook niet meer vanaf 1 juni. Senioren (18+) moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar tijdens het sporten. Ben je 18 jaar of jonger maar speel je bij de Senioren, dan geldt ook voor jou de 1,5 meter afstand na 1 juni. Trainers houden 1,5 meter afstand van alle (jeugd)spelers.Wij vragen alle ouders en leden nadrukkelijk zich te houden aan de voorwaarden die op dit moment gelden in de huidige 1,5 meter sportsamenleving. Alleen als we ons allemaal aan deze voorwaarden houden, kunnen we ervoor zorgen dat we onze leden weer op een veilige prettige manier kunnen ontvangen op VVV.

Hygiƫneregels voor iedereen
Ook op VVV gelden de hygiƫneregels die worden geadviseerd door het RIVM:
 • Was je handen thuis voor en na je training met water en zeep, minimaal 20 seconden.
 • Hoest en nies in je ellenboog en gebruik een papieren zakdoekje.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar.
 • Leeg je neus niet of spuug niet op het veld.
 • Ga voordat je naar VVV vertrekt thuis naar het toilet. 
Daarnaast geldt dat je thuis blijft indien je een neusverkoudheid hebt, hoest, benauwdheid en/of koorts hebt, of indien iemand in je gezin/huishouden meer dan 38 graden koorts of benauwdheidsklachten heeft. Ben je 24 uur klachten vrij, dan ben je weer welkom. 

Het clubhuis is op last van de Gemeente Amsterdam gesloten. Alleen de toiletgang is open voor hoognodig gebruik van het toilet. Voor zover nog niet bekend kun je de EHBO koffer, AED en blessure ijs tegenwoordig in de gang naast de voordeur vinden. Er zijn in de toiletgang maximaal 2 personen tegelijk toegestaan.

Trainingsregels
Op basis van de voorwaarden van de Gemeente Amsterdam en de KNHB gelden de volgende regels:
 • Ben je ouder dan 18 jaar, hou altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Het spelen van iedere vorm van wedstrijdjes, duels is niet toegestaan.
 • Je mag alleen je eigen spullen aanraken, zoals stick en bidon.
 • Trainen met eigen trainingsmaterialen (o.a. ballen, pionnen, hesjes) is niet toegestaan. VVV stelt ballen en pionnen beschikbaar.
 • Ballen raak je alleen met je stick aan en alle andere materialen worden alleen door de trainer aangeraakt. Alle trainingsmaterialen worden na iedere training door de trainer en barcrew gedesinfecteerd.
 • Jeugdleden nemen een een wit (licht) en een blauw (donker) shirt mee naar de training.
 • Kleed je thuis om. Het clubhuis en de kleedkamers zijn gesloten.
 • Neem je eigen gevulde bidon mee van huis. Bijvullen kan alleen bij de buitenkraan.
Aankomst en vertrek
Toegang is alleen mogelijk via de hoofdingang aan de Aanloop 7. Het is niet toegestaan om voor of na je training op het sportpark aanwezig te zijn. Wacht voor de training bij de ingang tot je gehele team compleet is. Direct na afloop verlaat je met je gehele team het sportpark: blijf niet hangen op het veld, bij het clubhuis of ingang. Om onnodige drukte te voorkomen, willen we je vragen om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training te komen. Zorg ervoor dat je op tijd bent. Te laat is deze week echt te laat. 

Ouders en bezoekers mogen niet aanwezig zijn bij de trainingen. Leden hebben alleen toegang tijdens hun eigen training.
 
10-5-2020 Nieuws