Versoepeling van corona-maatregelen per 1 juli

29-6 Nieuws
We hadden het vorige week al via de app en website aangekondigd. Jullie geduld wordt beloond. De corona-maatregelen worden met ingang van 1 juli verder versoepeld. Daar zijn we natuurlijk geweldig blij mee. We leggen in dit bericht uit wat deze versoepeling betekent bij VVV. 

GEEN 1,5 METER AFSTAND TIJDENS HET HOCKEYEN
Senioren hoeven tijdens het hockeyen geen onderlinge afstand meer in acht te nemen. Dit betekent dat trainingen en wedstrijden weer normaal kunnen plaatsvinden. Daarnaast is de beperking van een maximum aantal spelers per veld opgeheven. Is alles weer als vanouds? Nog niet. Senioren dienen rekening te houden met een aantal beperkingen op het veld:
  • Trainer/coaches, begeleiders en wisselspelers dienen in en naast de dug-out 1,5 meter afstand van elkaar aan te houden;
  • Geen fysiek contact tijdens juich-momenten (o.a. vieren doelpunt of overwinning, gestopte strafbal) of wissel;
  • Geen shake hands met de tegenstander voor of na de wedstrijd;
  • Corner maskers moeten bij wisselend gebruik tijdens de training of wedstrijd voor of na iedere corner met desinfecterende spray of doekjes worden schoongemaakt. Dit geldt niet als spelers een eigen persoonlijk corner masker hebben;
  • Trainers houden 1,5 meter afstand van spelers.
OVERIGE MAATREGELEN TIJDENS TRAININGEN
Senioren team hoeven niet meer verplicht onder begeleiding van een trainer van VVV te trainen. Trainingsmaterialen mogen weer door spelers worden aangeraakt. Het is wel verplicht dat je ballen, pionnen, etc na afloop van de training schoonmaakt. VVV stelt nog geen hesjes beschikbaar. Neem voor de partijvormen een wit – en blauw shirt mee. 

BEZOEKERS ZIJN WEER WELKOM
Je mag eindelijk weer naar VVV komen, ook als je zelf niet speelt. Teams hoeven niet meer op de parkeerplaats te verzamelen. Je mag vanaf nu ook weer zelf het sportpark op. Ben je 19 jaar of ouder, dan moet je buiten het veld wel altijd 1,5 meter afstand blijven houden. 

Ook ouders mogen weer naar de wedstrijden van hun kinderen kijken. Geen nieuwe regels, maar we willen alle ouders op het hart drukken dat ze hun kinderen alleen aanmoedigen. Kinderen hebben afgelopen 2 maanden genoten van de rust langs de zijlijn. Geef dus zelf geen aanwijzingen en onthoud je van commentaar op de scheidsrechter.

Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is van overheidswege niet toegestaan. 

CLUBHUIS WEER OPEN
Het clubhuis gaat gelukkig ook weer open. Geen kofferbak borrels op de parkeerplaats, maar heerlijk na de training weer een biertje of iets anders drinken op ons eigen geweldige terras. Ivar gaat in de zomer regelmatig de BBQ’s aansteken en Gulpener heeft weer vers bier geleverd.

Er gelden dezelfde regels in het clubhuis als in de horeca. Dat betekent dat iedereen moet zitten in het clubhuis of op het terras en dat je 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Bestellen doe je gewoon binnen aan de bar, maar hou rekening met de looproutes die staan aangegeven. Wil je binnen of op het terras zitten, dan is het niet nodig om je vooraf aan te melden. 

De kleedkamers zijn ook weer geopend. Hou er rekening mee dat maximaal 8 personen tegelijk in een kleedkamer mag zijn. 

BASIS MAATREGELEN NOG STEEDS VAN KRACHT
De basis hygiëneregels zijn uiteraard nog steeds van kracht:
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten);
  • Vermijd drukte;
  • Was vaak je handen en schud geen handen. 
VOLG AANWIJZINGEN VAN MEDEWERKERS EN VRIJWILLIGERS OP
Alles wat we weer mogen doen valt of staat met het nemen van verantwoordelijkheid van ons allemaal. Dit verkleint de kans op verspreiding van het corona-virus binnen VVV en de gemeente Amsterdam controleert actief. We kunnen dit alleen gezamenlijk tot een succes maken. Volg daarom altijd de aanwijzingen op van medewerkers en vrijwilligers. 

We wensen jullie een mooie hockey zomer en zien jullie graag op VVV tijdens een van onze vele activiteiten. 

Namens het bestuur.
Met sportieve groet, 

David van Lieshout
Patrick Bressers
 
29-6-2021 Nieuws