Update Corona regels op VVV

23-4 Nieuws

Persconferentie 20 april.

Een van de versoepelingen van de coronamaatregelen is ook van invloed op de sport. Nu de avondklok wordt afgeschaft, kan er vanaf 28 april ’s avonds in elk geval weer wat langer getraind worden. De overige nu geldende maatregelen blijven van kracht.

Dit betekent voor de hockeysport concreet:

- Hockeyers tot en met 26 jaar mogen op de eigen vereniging trainen en onderling spelen zonder beperkingen.
- Hockeyers vanaf 27 jaar mogen alleen trainen in (maximaal) 4-tallen met inachtneming van de afstandsregels. Dat betekent dat zij tijdens de training 1,5 meter afstand moeten houden.
- Wedstrijden tussen verenigingen zijn niet toegestaan.

Voor zowel het trainen als de wedstrijden geldt dat iedereen zich dient te houden aan het corona protocol. Het landelijk algemeen sportprotocol vind je hier.

Daaraan willen we het volgende toevoegen: er zal op toegezien worden dat de regels nageleefd worden. Dit doen wij omdat een overtreding van de regels niet alleen betekent dat de desbetreffende persoon een boete krijgt, maar dat de mogelijkheid bestaat dat het sportpark bij het niet naleven van de regels gesloten moet worden.

Ter opfrissing nog even een herhaling van de belangrijkste regels.

TOEGANG

Je mag alleen op het sportpark komen bij je trainingen of wedstrijden. Kom niet eerder dan 15 minuten voor de training of 30 minuten voor de wedstrijd op het sportpark. Ouders/verzorgers/toeschouwers mogen het sportpark niet betreden.

Senioren mogen individueel het sportpark betreden. Dit geldt ook voor jeugdleden in de ABCD-categorieën. Verzamelen op het sportpark doe je bij het veld waar je speelt.

Jeugdleden in de EF- en Vosjes categorieën verzamelen bij het toegangshek aan De Aanloop (hoofdingang). Zij gaan als geheel team onder begeleiding van de trainer/coach direct naar het veld. Bij de Vosjes geldt een maximum van 2 ouder-trainers per team. Bij de F-en E categorie is maximaal 1 ouder-trainer per team toegestaan.

Voor keeperstrainingen geldt dat een ouder is toegestaan om de E keepers te helpen bij het aankleden. De ouder verlaat daarna het sportpark en blijft niet kijken bij de training. Voor ABCD keepers geldt dat zij hun uitrusting zelf moeten kunnen aantrekken. Lukt iets niet: vraag hulp aan de andere keepers of een trainer.

GEEN PUBLIEK

Toeschouwers tijdens trainingen of wedstrijden zijn op het sportpark niet toegestaan. Het betekent helaas ook dat ouders niet naar de sportwedstrijden van kinderen mogen kijken. Tevens mogen leden die net klaar zijn met hun training of wedstrijd niet naar wedstrijden kijken. Na afloop van je eigen training of wedstrijd word je beschouwd als toeschouwer. Verlaat daarom zo snel mogelijk het sportpark.

Teambegeleiding tijdens wedstrijden is toegestaan. We hanteren tijdens wedstrijden een maximum van 2 begeleiders per team. De teambegeleider kan de wedstrijd eventueel live streamen via Facebook of Instagram (denk aan de privacy wetgeving en maak afspraken binnen het team).

CLUBHUIS GESLOTEN

Het clubhuis is gesloten met uitzondering van de toegang tot EHBO materialen naast de voordeur, én met uitzondering van de toiletten (alleen bij hoge nood, en maximaal 2 personen). Dit betekent ook dat de kleedkamers en vergaderruimten gesloten zijn. Zorg dus dat je in je sportkleding naar de club komt en neem je eigen gevulde bidon met water mee.

De keeperscontainer blijft geopend voor keepers. Hier geldt de regel dat maximaal 1 persoon tegelijk in de container is toegestaan om de 1,5 meter afstand te handhaven.

Tevens zijn alle activiteiten in het clubhuis tot nadere berichtgeving geannuleerd. We vragen alle commissies om thuis via video conference te vergaderen.

BASIS HYGIENE MAATREGELEN

De basis hygiëne maatregelen zijn uiteraard nog steeds van kracht:

-Vermijd drukte

-Nies en hoest in je elleboog

-Was of desinfecteer vaak je handen en schud geen handen.

-Heb je klachten? Ben je 12 jaar of ouder en ben je onlangs in een oranje/rood gebied in het buitenland geweest? Blijf thuis en laat je testen.

-Je mag pas weer komen als je minimaal 24 uur klachtenvrij bent.

MATERIALEN

Trainingsmaterialen (ballen en pionnen) in bruikleen van VVV dienen na afloop van de training gereinigd te worden. VVV stelt geen hesjes ter beschikking: neem hiervoor een wit en blauw shirt mee naar de training.

VOLG AANWIJZIGINGEN DIRECT OP

Alles wat we mogen blijven doen, valt of staat met het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Dit vergroot de kans dat we samen het corona-virus onder controle krijgen. We kunnen dit alleen gezamenlijk doen. Spreek daarom je teamgenoten aan wanneer zij de regels overtreden. Volg daarnaast altijd de aanwijzingen van het bestuur, vrijwilligers en medewerkers direct op. Bedenk daarbij altijd dat zij het mogelijk maken dat je kunt blijven hockeyen.

23-4-2021 Nieuws