Update Corona maatregelen 28 november

28-11 Nieuws
De persconferentie van vrijdagavond 26 november bracht Nederland helaas weer nieuwe coronamaatregelen. De besmettingscijfers zijn dusdanig dat deze nieuwe maatregelen een kentering moeten brengen, aldus de overheid. Deze nieuwe maatregelen gaan zondagavond om 17.00 uur in.

Tijden

Amateursport overdag is tot 17.00 uur mogelijk, wedstrijden en trainingen kunnen doorgang vinden binnen deze tijdspanne.

Toeschouwers
 • Publiek is zowel bij amateur- als professionele sport niet toegestaan. Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot de complexen. Denk hierbij aan coaches, teambegeleiders, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen.
  Om die reden vragen wij ouders/verzorgers hun kinderen te brengen naar (en na afloop te komen ophalen bij) het toegangshek. Trainers komen de kinderen bij het hek ophalen en terugbrengen.
Clubhuis
 • Het horecagedeelte in clubhuizen mag tot 17.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn, maar met de maatregelen van 6 november (zie hieronder).
 • In het horecagedeelte van het clubhuis en op de terrassen zijn vaste zitplaatsen
Overig
 • Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 12 jaar). Ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs of tijdens een bespreking op het veld.
Daarnaast blijven de onderstaande maatregelen van 6 november bestaan:
 • Iedereen mag sporten in de buitenlucht(trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat het clubhuis, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex betreden mogen worden, inclusief de kleedkamers en toiletten. 
 • Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.
 • Een afhaalpunt voor drankjes en eten kan buiten ingericht worden. Voor deze afhaalfunctie is geen CTB-verplichting. Afhalers nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.
 • Ook een afhaalpunt binnen is mogelijk, maar alleen als deze ruimte afgescheiden is van de rest van het clubhuis. Voor afhalers is in dit geval een mondkapje verplicht. Zij nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.
 • Per vereniging kan de uitvoering verschillen. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand.
Zie voor meer informatie het Coronadossier van de KNHB, de veelgestelde vragen en het Algemeen Sportprotocol.

 
28-11-2022 Nieuws