Update Corona-virus: 24 juni

25-6 Nieuws Woensdagavond 24 juni vond wederom een persconferentie plaats over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Er was veel goed nieuws, ook met betrekking tot de sport.

Belangrijke punten die we alvast op hoofdlijnen kunnen delen: Per 1 juli geldt het volgende (naast de algemene afstandsregel van 1,5 meter, het handen wassen, het vermijden van drukte en thuisblijven als je je niet goed voelt):
  • senioren hoeven geen onderlinge afstand meer te houden tijdens het hockeyen;
NB: per 24 juni haalt de KNHB de beperking van het aantal senioren op het veld tijdens de training ook weg, echter de 1,5 meter afstand tijdens de training dient tot en met 30 juni aangehouden te worden.
  • (oefen)wedstrijden zijn weer toegestaan voor alle leeftijden;
  • jeugd tot en met 18 jaar hoeft geen afstand meer te houden tot elkaar, ook niet buiten het veld;
  • voor iedereen boven de 18 geldt: 1,5 meter afstand houden buiten het veld, waaronder dus ook in de kleedkamers en in de clubhuizen;
  • clubhuizen en horeca kunnen weer geopend worden, maar ook hier geldt in elk geval 1,5 meter afstand houden.
Dit is natuurlijk geweldig mooi nieuws. We hadden al een zomer vol hockey (o.a. Panasj, VVV Summercamp, Zomeravond hockey en team BBQ's) gepland staan.  In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het clubhuis (m.u.v. de ALV op 1 juli) volgende week wegens eerder gepland onderhoud gesloten. Het zomerprogramma begint op vrijdagavond 3 juli a.s. en we gaan dan de hele zomer door tot aan de start van de competitie.

Diverse versoepelingen die woensdagavond 24 juni zijn gecommuniceerd, hebben een nadere toelichting of richtlijn nodig. Denk bijvoorbeeld aan het aantal personen dat op een sportlocatie mag zijn. Wij wachten de nadere toelichting of richtlijnen door de Gemeente Amsterdam en KNHB af en zullen deze zo snel mogelijk communiceren. Hou hiervoor de website in de gaten.
 
25-6-2020 Nieuws