Update coronamaatregelen vanaf 25 september

21-9 Nieuws
Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge op dinsdag 14 september werd duidelijk dat per 25 september weer een aantal landelijke maatregelen versoepeld dan wel aangepast wordt. Zo wordt de anderhalvemeter als verplichting per 25 september losgelaten, is aangegeven dat publiek bij professionele wedstrijden een coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen en kunnen mensen van horecalocaties gebruik maken indien ze hun coronatoegangsbewijs laten zien.

Horeca en sport
Voor de sport geldt een aantal uitzonderingen op de regels voor de horeca die gelden vanaf 25 september. NOC*NSF heeft deze opgenomen in het Protocol Verantwoord Sporten. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca duidelijk af te scheiden van de rest van de ruimte, bijvoorbeeld met een lint, tape of een plantenbak, zodat de rest van de sportkantine gebruikt kan blijven worden zonder het coronatoegangsbewijs te hoeven tonen.

Wanneer is een coronatoegangsbewijs nodig?
Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca.

Wanneer is er geen coronatoegangsbewijs nodig?
Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken.
Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte.

Dit betekent dus dat men zonder coronatoegangsbewijs gebruik kan maken van alle andere faciliteiten in het clubhuis. Alleen als er in het clubhuis een horeca gedeelte is waar mensen gaan zitten om hun consumptie te nuttigen, is een coronatoegangsbewijs nodig.

Professionele sportwedstrijden
De overheid duidt alleen de competitiewedstrijden in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren als professionele wedstrijden aan. Voor een bezoek aan deze wedstrijden geldt per 25 september de verplichting tot het kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs.

21-9-2021 Nieuws